STC Utrecht RSS http://stcutrecht.nl/ en-us RSS feed STC Utrecht <![CDATA[Tolerantieprijs 2018!]]> hanna@stcutrecht.nl (Hanna Vonk) http://stcutrecht.nl//tolerantieprijs-2018
Wij als Netwerk Serve the City hebben afgelopen week een gat in de lucht gesprongen, want we zijn genomineerd voor de Tolerantieprijs 2018! We zijn genomineerd voor het project 'Samen in Utrecht', waarbij statushouders zich inzetten voor kwetsbare Utrechters. De Gemeente Utrecht organiseert deze verkiezing sinds 1995 en is bedoeld voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. De prijsuitreiking is op zaterdag 5 mei om 16:00 uur tijdens het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk en we maken kans op €7000. Duimen jullie voor ons? 

Klik hier voor meer informatie. 
 ]]>
Mon, 16 Apr 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Maak kennis met je nieuwe buren en doe mee met het buddyproject!]]> hanna@stcutrecht.nl (Hanna Vonk) http://stcutrecht.nl//maak-kennis-met-je-nieuwe-buren-en-doe-mee-met-het-buddyproject
De Voorkamer is een ontmoetingsruimte door en voor nieuwkomers (vluchtelingen) en locals en Netwerk Serve the City is een vrijwilligersorganisatie die jongeren verbindt aan mensen in Utrecht die hulp nodig hebben. Samen organiseren we vanaf half april een buddyproject, waar locals en nieuwkomers elkaar leren kennen!

In alle activiteiten van De Voorkamer wordt het contact tussen mensen met diverse achtergronden gestimuleerd. Ondanks de veelheid aan activiteiten blijkt dat bepaalde nieuwkomers toch nog structureel contact missen. Erg jammer, want structureel contact met Nederlandse bewoners van Utrecht kan er juist voor zorgen dat deze mensen hun omgeving echt leren kennen, meer leren over de Nederlandse cultuur en taal, en langzaam maar zeker worden opgenomen in de Nederlandse maatschappij.

Lijkt het jou leuk om buddy te worden en één van je nieuwe buren wegwijs te maken in Utrecht? Lijkt het jou ook leuk om zelf kennis op te doen van andere culturen? Ben je geïnteresseerd in de ervaringen van iemand die Nederland nog maar net heeft leren kennen? Meld je dan snel aan via info@stcutrecht.nl en wij nemen direct contact met je op!
Let op: aanmelden kan uiterlijk tot 15 april. 

Dit is wat we bieden:
•een kennismakingsgesprek 
•begeleiding vanuit Netwerk Serve the City Utrecht
•een project van 2,5 maand (15 april - 30 juni)
•groepsactiviteiten met alle buddy-koppels (Elke 2 à 3 weken is er een groepsactiviteit in De Voorkamer, denk aan een filmavond, een diner, etc.) 
•een diverse groep deelnemers

Bezoek voor meer informatie over de Voorkamer hun website]]>
Fri, 06 Apr 2018 00:00:00 +0200
<![CDATA[Bouw mee aan een jongerenbeweging]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//bouw-mee-aan-een-jongerenbeweging
Vind jij het ook belangrijk dat de jongeren uit de stad Utrecht zich blijven inzetten voor kwetsbare burgers die hulp en aandacht nodig hebben? Geloof jij dat jongeren hierin een verschil kunnen maken? Help dan door mee te bouwen aan ons netwerk. 

Netwerk STCU is afhankelijk van fondsen, subsidies en giften. Dat betekent dat we ook voor dit jaar weer op zoek zijn naar mensen of bedrijven die ons werk willen ondersteunen. Zo kunnen wij blijven bouwen aan de vrijwillige inzet van jongeren in de stad. Je kunt ons werk ondersteunen door een eenmalige gift te doen, maar ook door lid te worden van de Club van 100. 

De Club van 100 bestaat uit particulieren die willen bijdragen aan Netwerk Serve the City Utrecht omdat ze geloven in de kracht van jongeren die hulp willen bieden aan de mensen die dit nodig hebben. Lidmaatschap van de Club van 100 betekent dat je onze organisatie jaarlijks met 100 euro ondersteunt. Een snelle rekensom vertelt me dat dit neerkomt op 8,33 euro per maand. Als lid van de Club van 100 word je jaarlijks uitgenodigd voor een borrel speciaal voor deze club. Hierin staat ontmoeting centraal en nemen we je mee in het verhaal van STCU en hoor je wat er gaande is. De borrel van de Club van 100 van 2017 was een groot succes! Tevens ontvang je als lid van de Club van 100 een uitnodiging voor onze Meet & Eat, waar vrijwilligers en hulpontvangers samenkomen rondom een feestelijk diner.

Momenteel hebben we een bescheiden, maar enthousiaste Club van 100. Wil jij ons werk ook ondersteunen door lid te worden van de Club van 100? Meld je dan aan door te mailen naar info@stcutrecht.nl. Meer informatie hierover vind je hier.

#SamenbouwenweaaneenmooierUtrecht!]]>
Thu, 08 Mar 2018 00:00:00 +0100
<![CDATA[Team Netwerk STCU]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//nieuw-team

Team Netwerk STCU

Netwerk Serve the City Utrecht bestaat nu twee jaar en we groeien lekker door. Steeds meer partijen (zowel hulpontvangers als vrijwilligers) weten ons te vinden. Dat is prachtig, want daardoor zetten ook steeds meer jonge vrijwilligers zich in voor kwetsbare burgers! Dit biedt mooie mogelijkheden, maar heeft ook z'n uitdagingen. Hoe kunnen we in een klein team nog steeds goede informele zorg blijven bieden?

Dit maakt dat we erg blij zijn dat we intern wat meer draagkracht hebben door een nieuwe stagiaire, Marlin. Zij stelt zich hieronder voor.
 

Ontmoet Marlin

Mijn naam is Marlin de Boer, een derdejaars Maatschappelijk Werk- en Dienstverlening student aan de Hogeschool Utrecht. Per februari 2018 tot juni 2018 loop ik stage bij Netwerk Serve the city te Utrecht. Ik hoop Utrecht een stukje mooier te maken door jonge Utrechters met elkaar te verbinden, waardoor Utrecht een mooiere stad wordt! Ik vind het leuk om met verschillende doelgroepen te werken. Ieder mens is uniek, en dat maakt het ook leerzaam om met verschillende mensen in gesprek te gaan. Ik vind het leuk om mij in te zetten voor iemand die hulp of aandacht nodig heeft. Ik hoop als stagiaire projectcoördinator hiervoor een bijdrage te kunnen leveren.

Marlin loopt komend half jaar drie dagen per week stage bij ons, evenals Anke Hazeleger. Zij startte in september 2017 al met haar stage. Naast de parttime coördinatoren Hanna Vonk en Joanne van der Giessen, hebben we ook twee vrijwilligers op kantoor die her en der ondersteunen: Liesbeth Kool en Michelle de Lijster. Al met al en mooi team met prachtige dames die deze jongerenbeweging op gang houden.

Op de foto zien jullie van links naar rechts: Marlin, Hanna, Anke en Joanne.
]]>
Mon, 05 Mar 2018 00:00:00 +0100
<![CDATA[Ontmoet de nieuwe stagiaire!]]> hanna@stcutrecht.nl (Hanna Vonk) http://stcutrecht.nl//ontmoet-de-nieuwe-stagiaire
Mijn naam is Marlin de Boer, een derdejaars Maatschappelijk Werk- en Dienstverlening student aan de Hogeschool Utrecht. Per februari 2018 tot juni 2018 loop ik stage bij Netwerk Serve the city te Utrecht. Ik hoop Utrecht een stukje mooier te maken door jonge Utrechters met elkaar te verbinden, waardoor Utrecht een mooiere stad wordt! Ik vind het leuk om met verschillende doelgroepen te werken. Ieder mens is uniek, en dat maakt het ook leerzaam om met verschillende mensen in gesprek te gaan. Ik vind het leuk om mij in te zetten voor iemand die hulp of aandacht nodig heeft. Ik hoop als stagiaire projectcoördinator hiervoor een bijdrage te kunnen leveren.]]>
Mon, 26 Feb 2018 00:00:00 +0100
<![CDATA[Ontmoetingsavond met nieuwkomers]]> hanna@stcutrecht.nl (Hanna Vonk) http://stcutrecht.nl//ontmoetingsavond-met-nieuwkomers
Op deze avond zijn er praatjes gehouden over de beide organisaties en wat voor vrijwilligerswerk er te doen is. Een aantal vrijwilligers hadden ook vrienden meegenomen. Er was een goede opkomst!

Hierna was er de gelegenheid om met elkaar te borrelen en konden de vrijwilligers en toekomstige vrijwilligers zich inschrijven op verschillende klussen van beide organisaties. Wij zijn blij dat we op deze avond onze vrijwilligers hebben ontmoet, nieuwe vrijwilligers hebben leren kennen en ook weer wat nieuwe koppelingen hebben kunnen maken tussen vrijwilligers en hulpvragers. Dank aan iedereen die er was!]]>
Wed, 07 Feb 2018 00:00:00 +0100
<![CDATA[De Kerstoutreach 2017 was erg geslaagd!]]> hanna@stcutrecht.nl (Hanna Vonk) http://stcutrecht.nl//kerstoutreach-2017-was-erg-geslaagd
De dag begon rond half tien 's ochtends bij de sociëteit van NSU. Hier ging het eerste project al van start: rozen klaarmaken. Er moesten 2000 rozen worden klaargemaakt die in de avond werden uitgedeeld op Utrecht Centraal en op het Neude.
      

Bij de Stadhuisbrug was het ook erg gezellig, hier werd warme chocomel uitgedeeld en kerstliedjes gezongen door een koor van studenten. Er waren ook etentjes met daklozen bij de studentenverenigingen NSU en SSR.
 
Naast deze projecten had STCU zelf ook een aantal projecten georganiseerd. Onder andere het eten met statushouders. Studenten en statushouders werden met elkaar gematcht gingen samen eten en spelletjes doen bij de studenten thuis.

Er was ook een beautyavond in het AZC en bij YFC Zuilen was er een vossenjacht georganiseerd. Hier konden kinderen uit de buurt aan meedoen. De studenten gingen verkleed als kerstfiguren. Daarnaast was er ook warme chocomel en gingen ze van tevoren samen pannenkoeken eten. De kinderen en studenten hebben veel plezier gehad tijdens de vossenjacht.
 

Ook aan de ouderen werd natuurlijk gedacht tijdens de kerstoutreach. Ze kregen bezoek van studenten. En er werden kerstkoekjes gebakken en kerstliedjes gezongen bij een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook was een etentje met tienermeiden bij stichting JoU.
 Al met al  waren er veel verschillende projecten en zijn er veel verschillende doelgroepen bereikt. Hierbij willen wij ook alle vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet! Tot volgend jaar!

De foto's zijn gemaakt door Tonke Koppelaar]]>
Thu, 11 Jan 2018 00:00:00 +0100
<![CDATA[Kerst in zicht....Tijd voor de Eindejaarsgift!]]> hanna@stcutrecht.nl (Hanna Vonk) http://stcutrecht.nl//kerst-in-zicht
In het afgelopen jaar hebben we zo'n 150 jonge vrijwilligers mogen koppelen aan één of meerdere mede-Utrechters die weinig of geen netwerk hebben. In totaal hebben de vrijwilligers hiermee 350 Utrechters geholpen in 2017! We zijn ontzettend blij met dit resultaat en hopen dit aantal in 2018 te overtreffen.

Daarnaast werden we dit jaar ook blij verrast door het winnen van de aanmoedigingsprijs van € 500 van de Mantel van Sint Maarten! Een ander hoogtepunt is de Kerstoutreach die gisteren heeft plaatsgevonden. Hierbij hebben zich zo'n 200 studenten tegelijkertijd ingezet voor hun stadsgenoten, op verschillende plekken in de stad. 

Met deze mooie belevingen achter ons, kijken we ook uit naar wat 2018 ons gaat brengen. Om dit mooie werk structureel voort te kunnen zetten, zijn we nu alvast bezig met hoe we Netwerk Serve the City Utrecht ook in 2018 financieel gezond kunnen houden.

Daarom willen we bij u de volgende vraag neerleggen: wilt u Netwerk Serve the City Utrecht zo aan het einde van 2017 bemoedigen en ondersteunen door een eindejaarsgift te geven? Dit is een eenmalige gift om onze stichting ook in 2018 weer op weg te helpen. Zo kunnen wij jonge vrijwilligers blijven koppelen aan Utrechters die weinig of geen netwerk hebben. Of misschien ben je al vrijwilliger en weet je iemand in je omgeving die een eenmalige gift wil geven? Stuur hem of haar deze oproep dan door!

Samen maken we het verschil!

De eindejaarsgift kan worden overgemaakt naar bankrekeningnummer NL75 INGB 0005 9220 72 ten name van Stichting Serve the City Utrecht. We zijn ANBI geregistreerd.

Alvast hartelijk dank. We wensen jullie hele fijne feestdagen en natuurlijk een heel goed 2018 toe!]]>
Tue, 19 Dec 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[De Kerstoutreach komt eraan!]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//de-kerstoutreach-komt-eraan
Eens per jaar zetten ruim 200 studenten zich gedurende één avond in als vrijwilliger om de stad een stuk mooier te maken. Dit wordt georganiseerd door het BOCS (BroederOverleg Christelijke Studenten) waarbij studenten vanuit verschillende studentenverenigingen de handen ineen slaan en zich inzetten! Supertof! 

Vorig jaar was een groot succes en we zien uit naar 21 december! De projecten lopen al aardig vol, dus wil jij je ook inzetten op deze avond, meld je dan snel aan! Wat je zoal kunt doen? Klusjes uitvoeren, woning verven, kerstliedjes zingen op straat of met verstandelijk beperkten, maaltijd voor daklozen voorbereiden, rozen of chocolademelk uitdelen en ga zo maar door...

Aanmelden kan hier voor één van de toffe projecten. 

]]>
Thu, 07 Dec 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[Terugblik vrijwilligersborrel]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//terugblik-vrijwilligersborrel
Het was een bonte en gezellige avond bij café de Stadsgenoot. Toepasselijk om daar samen te borrelen, vind je niet? Zelf hadden we heerlijk gebakken taart mee (oke, niet zelf gebakken, maar iemand uit ons netwerk - Kletskoek, bedankt!) en één van onze Syrische vrijwilligers nam heerlijke (wel) zelfgemaakte hapjes mee. Met onze polaroid in de hand hebben we wat leuke kiekjes geschoten als aandenken, die nu aan de muur hangen in ons kantoor. Leuk aandenken zo! 

Leuke vrijwilligers, bedankt voor jullie komst, gezelligheid en bovenal jullie tomeloze energie en inzet voor de Utrechter die hulp nodig heeft. Jullie zijn toppers!

]]>
Mon, 04 Dec 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[We voelen ons aangemoedigd door Sint Maarten!]]> hanna@stcutrecht.nl (Hanna Vonk) http://stcutrecht.nl//we-voelen-ons-aangemoedigd-door-sint-maarten
Het feest van Sint Maarten wordt in Utrecht groots gevierd, met bijvoorbeeld een lampionnentocht maar ook met de uitreiking van de Mantel van Sint Maarten. Het verhaal over de Mantel gaat als volgt: de soldaat Martinus (later: Sint Maarten) ontmoet op een gure winterdag bij één van de stadspoorten een bedelaar die de voorbijgangers om een aalmoes smeekt. Niemand reageert op deze bedelaar, behalve de soldaat Martinus. Hij pakt zijn zwaard, snijdt zijn mantel doormidden en geeft de ene helft aan de bedelaar.
 
In Utrecht zijn er nog steeds personen en organisaties die zich inzetten voor mede-Utrechters die wel een halve mantel kunnen gebruiken. Op vrijdag 10 november waren we als Netwerk Serve the City samen met andere organisaties in de Domkerk uitgenodigd en werden er vier prijzen uitgereikt. Na een vrolijk stuk cabaret werden we als Netwerk Serve the City geheel onverwachts op het podium geroepen!
 
"De aanmoedigingsprijs van € 500 ging naar Netwerk Serve The City Utrecht, een organisatie die jongeren met succes stimuleert om zich actief in te zetten voor de medemens. Ontmoetingen tussen verschillende (groepen) mensen leidt tot wederzijds begrip en waardevolle verbondenheid.''
 
Momenteel hangt de prachtige aanmoedigingsprijs aan de muur in ons kantoor. Dankbaar kijken we terug op dit mooie evenement. We voelen ons heel erg aangemoedigd om door te gaan met ons werk om jongeren te inspireren en motiveren om zich in te zetten voor een ander!
 ]]>
Tue, 28 Nov 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[Stem op Netwerk STCU!]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//stem-op-netwerk-stcu
De winkels van Specsavers willen een steentje bijdragen aan de lokale gemeenschap, en daarom geven ze per verkochte bril of hoortoestel een vast bedrag aan de Stichting. Een jaar lang wordt dit opgespaard in Utrecht en indien we voldoende stemmen binnenhalen maken wij kans op deze donatie. Zo kunnen wij een extra boost geven aan ons jongerenvrijwilligersnetwerk waardoor jongeren kwetsbare Utrechters kunnen helpen. Stem jij op ons? En delen = lief :)

]]>
Thu, 23 Nov 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[Ontmoet de nieuwe coordinator]]> hanna@stcutrecht.nl (Hanna Vonk) http://stcutrecht.nl//ontmoet-de-nieuwe-cordinator
Ik ben Hanna Vonk, woon al zo'n acht jaar in Utrecht en heb na mijn studie Sociale Wetenschappen vier jaar als beleidsonderzoeker in het sociaal domein gewerkt. Ik heb ontzettend veel zin om me in te zetten voor jongeren die iets willen betekenen voor hun mede-Utrechters. Graag wilde ik in mijn werk op een meer praktische manier iets kunnen betekenen voor de mensen die extra hulp nodig hebben. Daarnaast kwam het doen van vrijwilligerswerk mij niet onbekend voor; tijdens mijn studie ben ik een maatje geweest van ex-daklozen en ben ik gestart met het begeleiden van een meidengroep in het AZC. Daar geniet ik zo van, dat ik dat ben blijven doen. Ik hoop dat ik als coördinator bij Netwerk Serve the City eraan kan bijdragen dat jonge mensen zich kunnen inzetten voor mede-Utrechters, waardoor we er samen een nóg mooiere stad van kunnen maken!]]>
Thu, 26 Oct 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Vrijwilligersborrel 16 november]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//vrijwilligersborrel-16-november
Yes, er staat weer een vrijwilligersborrel voor de deur. Op donderdagavond 16 november zijn jullie als vrijwilligers en geïnteresseerden van harte welkom voor de jaarlijkse borrel van Netwerk Serve the City Utrecht. Vanaf 20.00 uur staat er taart voor jullie klaar en natuurlijk is het eerste drankje op onze rekening. Het is leuk om andere vrijwilligers te ontmoeten, hun verhalen te horen, te delen wat jij ziet in Utrecht, een spelletje te doen en geïnspireerd weer naar huis te gaan. 

De borrel is in café De Stadsgenoot, Breedstraat 8 in Utrecht. Toepasselijk, vind je niet? Als stadsgenoten willen we voor elkaar klaar staan en naar elkaar omzien. Deze borrel is dus ook bedoeld om jullie als vrijwilligers te bedanken voor jullie inzet voor je stadsgenoten. Heb je een huisgenoot, vriend of vriendin die (nog) geen vrijwilliger is, maar wel graag mee komt om meer te horen? Leuk, neem hem/haar vooral mee!

Tot 16 november, wij hebben er zin in!

]]>
Tue, 10 Oct 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Steun ons werk]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//steun-ons-werk
Het werk van Netwerk Serve the City Utrecht steunen kan eenmalig of door bijvoorbeeld lid te worden van de Club van 100. Wil jij ons werk ondersteunen zodat we Utrechters die weinig of geen netwerk hebben kunnen blijven helpen? Kijk hier.]]>
Thu, 07 Sep 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Ken je buurvouw]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//wie-is-jouw-buurman-of-vrouw
Hallo! Mijn naam is Femke, ik ben zeventien jaar oud en zit op het moment in het tweede jaar van de opleiding sociaalwerk aan het ROC midden-Nederland. Ik woon in een leuke buurt maar helaas wordt de buurt verdeeld in twee stukken door een heel drukke straat. Daardoor spreken we de buren helaas niet zo veel.
 
Elke ochtend vroeg zie ik mijn buurvrouw naar de bushalte lopen en elke avond laat loopt zij weer terug. Ik wist wel dat zij bij mijn buurvrouw was, maar wat haar naam was of haar beroep, geen idee. Ik besloot het aan mijn ouders te vragen maar het enige wat zij mij konden vertellen was dat ze in Amsterdam werkte. Eigenlijk heel gek, iemand die al mijn leven lang bij ons in de straat woont maar waar we eigenlijk heel weinig van weten.
 
Ik besloot daarom bij haar langs te gaan en gewoon even een kopje koffie te drinken en te gaan praten. In het begin was ze een beetje verbijsterd maar uiteindelijk hadden we een heel gezellig gesprek. Zo ben ik te weten gekomen dat zij kankermedicijnen ontwikkelt en bestudeert, in een ziekenhuis in Amsterdam. Het is een hele intense baan, maar ze zou niks anders willen doen. Ook vertelde ze dat ze eigenlijk relatief weinig buren kende, behalve dan degene die naast haar wonen.
 
Ik vroeg haar of ze het zag zitten als ik een burenochtend zou organiseren zodat iedereen ook daadwerkelijk weet wie nou hun buurtbewoners zijn en bij wie je eventueel aan zou kunnen kloppen voor hulp. Ze vond dat een goed idee en ik eigenlijk ook wel. Toen ik thuis kwam ging ik, na overleg met mijn ouders, uitnodigingen schrijven en vervolgens door de brievenbussen gooien. De buren lieten allemaal netjes weten of ze konden komen.
 
Op de dag zelf had ik post-it kaartjes opgehangen met onderwerpen waar ze over konden praten, mocht het gesprek vastlopen. Iedereen druppelde langzaam binnen en ging ergens zitten. Het eerste kwartiertje was een beetje ongemakkelijk: niemand praatte echt met elkaar, maar op een gegeven moment besloot mijn vader te vragen hoe mijn buren ‘het openbreken van de weg’ hadden ervaren en wat ze van de stoplichten vonden. Toen kwam het gesprek pas goed op gang en al snel liep het gesprek uit op verschillende onderwerpen.
 
Na een uurtje was iedereen weer op pad naar huis of werk. Ik was tevreden, de buren wisten wie ze in hun netwerk hadden en ze wilden dit zelfs vaker doen. Het was fijn om de positieve feedback terug te krijgen en om te zien hoe de mensen elkaar ook echt hielpen. Zo kreeg ik later te horen dat mijn buurjongen aan mijn buurvrouw had gevraagd of hij haar mocht interviewen over haar werk, zijn spreekbeurt ging namelijk over kanker.
 
Ik was erg tevreden en vond dit een erg geslaagde ochtend en ik hoop dat er meerdere zullen volgen!]]>
Thu, 07 Sep 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Eline vertrekt - vacature coƶrdinator]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//vacature-cordinator-netwerk-stcu
Eline aan het woord: 'Vanaf februari 2016 heb ik me met erg veel plezier ingezet voor Netwerk Serve the City Utrecht: wat was het fantastisch om samen met Joanne vorm te geven aan deze droom voor de stad Utrecht! Zo gaaf was het om te zien dat jonge mensen zich in willen zetten voor hun naaste Utrechters en dat zoveel Utrechters geholpen zijn door hun inzet, tijd en aandacht. Wat kunnen jonge mensen een hoop betekenen! Ik vond het heel erg mooi om dit vanaf het begin samen met Joanne te kunnen faciliteren. Toch heb ik besloten om mijn werk bij Netwerk STCU af te ronden. Per 1 september ga ik opnieuw beginnen op de plek waar ik eerder al voor een aantal maanden heb gewerkt, namelijk in buurthuis Bij Bosshardt in Utrecht Kanaleneiland. Wat ik erg leuk vond aan dit werk was om in direct contact te staan met kwetsbare buurtbewoners en samen met hen iets moois neer te zetten in het buurthuis. Hoewel ik het jammer vind Netwerk STCU achter me te laten, heb ik er ook erg veel zin in om op deze plek weer te beginnen. Maar wat zal ik de contacten met alle leuke vrijwilligers bij Netwerk STCU missen, net als alle dankbare hulpontvangers en mooie gesprekken met andere partijen. In mijn nieuwe functie blijven Joanne en ik samenwerken wanneer het om de wijk Kanaleneiland gaat, dus gelukkig blijf ik toch nog betrokken bij wat er binnen Netwerk STCU speelt. Aan alle leuke vrijwilligers, heel erg bedankt voor de superleuke samenwerking met jullie! Keep up the good work!'

Omdat Eline zal vertrekken is er binnenkort ruimte voor een nieuwe coördinator. Klik hier voor de vacature. ]]>
Tue, 22 Aug 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Een niet voor de hand liggende vriendschap]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//een-niet-voor-de-hand-liggende-vriendschap
Afgelopen jaar heb ik meerdere projecten gedaan bij Netwerk Serve the City. Eén daarvan was het maatjesproject met een man uit Syrië die een aantal jaar geleden gevlucht is naar Nederland. Hij wilde graag de Nederlandse taal beter onder de knie krijgen en hier heb ik hem bij geholpen.
 
Mijn eigen ervaring is dat ik het beste en snelste leer door woorden in de praktijk te zien, dus door bijvoorbeeld in een park te gaan zitten en alle voorwerpen/objecten op te schrijven waar je het woord in een andere vreemde taal niet van weet. Zo leer je op een leuke en speelse manier een vreemde taal. Hij vond deze methode ook erg fijn om mee te werken en hier zijn we dan ook verder mee aan de slag gegaan. Ook gingen we veel wandelen, waardoor je steeds weer op nieuwe plekken kwam en nieuwe dingen leerde.

Mijn maatje is erg ambitieus ingesteld en heeft veel dromen. Eén daarvan is het oprichten van een winkeltje hier in Utrecht. Daarom zijn we naast de taal ook aan de slag gegaan met de basiszinnen wanneer je in contact bent met de klant.

Vanaf het begin konden mijn maatje en ik het al erg goed met elkaar vinden. We accepteerden elkaar hoe we zijn en zijn allebei gedreven om naar een goed doel te werken. Naast dat ik hem dingen leerde wilde hij ook graag mij dingen leren over zijn prachtige cultuur. Zo hebben wij bij hem thuis Syrisch gegeten en heb ik samen met hem een begin gemaakt in de Arabische taal. Hierdoor hebben we erg veel van elkaar geleerd en een niet voor de hand liggende vriendschap gecreëerd.
]]>
Mon, 17 Jul 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Zomeroproep: steun Netwerk Serve the City Utrecht financieel!]]> eline@stcutrecht.nl (Eline Boersema) http://stcutrecht.nl//zomeroproep-steun-netwerk-serve-the-city-utrecht-financieel  

Om het werk van Netwerk Serve the City Utrecht mogelijk te maken zijn naast geweldige vrijwilligers ook financiële middelen nodig. Het uitgangspunt van Netwerk Serve the City Utrecht is dat haar werk voor mensen in Utrecht mogelijk gemaakt wordt door ondersteuning vanuit de stad Utrecht en door mensen die haar werk een warm hart toedragen.
 
Het genereren van inkomsten gaat niet vanzelf. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar mensen, organisaties en groepen in Utrecht die financieel bijdragen aan de hulp aan kwetsbare mensen in de stad. Zo maken Utrechters mogelijk dat Netwerk Serve te City continuïteit kan bieden in het verzorgen van hulp en netwerk aan mensen die weinig of geen netwerk hebben.

Ben je samen met ons van mening dat de kwetsbare Utrechters hulp en netwerk moeten blijven ontvangen van de jongeren van Netwerk STCU? Financiële ondersteuning kan op twee manieren.
 
 1. Financiële bijdrage
Wil je een financiële bijdrage leveren aan het werk van Netwerk Serve the City Utrecht? Dat kan door een eenmalige bijdrage te doen of door structurele donateur te worden door bijvoorbeeld een vast bedrag per maand over te maken. Donaties kunnen worden overgemaakt naar bankrekeningnummer NL75 INGB 0005 9220 72 ten name van Stichting Serve the City Utrecht.
 
 1. Word nu lid van de Club van 100!
Je steunt Netwerk Serve the City Utrecht jaarlijks met een bedrag van € 100,-. Zo bouw je mee aan het werk van Netwerk STCU en daarmee aan de stad Utrecht. Wanneer je lid wordt van deze Club van 100 word je uitgenodigd voor een jaarlijkse borrel waarin je meegenomen wordt in het verhaal van Netwerk Serve the City Utrecht. Je leert de verhalen van de vrijwilligers en hulpvragers kennen en krijgt zo een kijkje in het leven van deze mooie mensen.
Wil je lid worden van de Club van 100? Stuur een mailtje naar info@stcutrecht.nl voor meer informatie of maak direct een bedrag over naar bankrekeningnummer NL75 INGB 0005 9220 72 ten name van Stichting Serve the City Utrecht. Laat ons dan wel even via de mail weten dat je dit gedaan hebt, dan kunnen we je via de mail op de hoogte houden van de Club van 100. Aanmelden kan ook via http://stcutrecht.nl/support-us/financieel-steunen]]>
Fri, 16 Jun 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Hoe was de eerste Meet & Eat?!]]> eline@stcutrecht.nl (Eline Boersema) http://stcutrecht.nl//terugblik-op-de-eerste-meet-and-eat
De doelstelling van de Meet and eat die plaatsvond op donderdag 18 mei was om elkaar te ontmoeten en gezellig samen te eten. En dat is die avond zeker gebeurd! Er waren activiteiten die de gasten dichter naar elkaar toe brachten, zoals een mega opblaasbaar dartspel. Een aantal vrijwilligers en hun maatjes zijn hier samen de strijd aangegaan! Hiernaast was er de hele avond een gezellig muziekje op de achtergrond en konden vrijwilligers en hulpontvangers samen een gekke polaroid foto laten maken om mee naar huis te nemen. En niet onbelangrijk: het eten was súper lekker! Het was een lopend buffet en het menu bestond uit lekkere Spaanse tapas, Griekse gerechten en - last but not least - een dessert.

Tijdens de maaltijd kwamen een vrijwilliger en hulpontvanger aan het woord over hun ervaringen tijdens het maatjescontact wat zij hebben. Bovendien werden aan de tafels enthousiast ervaringen gedeeld van hulpontvangers en vrijwilligers. Sommige hulpontvangers waren samen met hun maatjes naar de avond gekomen en zij hebben deze avond veel tijd met elkaar door kunnen brengen. Anderen kwamen alleen en hebben veel nieuwe mensen ontmoet. Ook het bestuur van Netwerk Serve the City heeft tijdens de maaltijd kort kunnen vertellen wat zij doen en via een filmpje is een buurtteammedewerker aan het woord geweest over de manier waarop zij met Netwerk Serve the City Utrecht samenwerkt. Iedereen heeft zich goed vermaakt tijdens het feest; wat ons betreft was het een avond om niet te vergeten! Ben jij er volgend jaar ook bij?!*met dank aan Zillah Photography voor de mooie foto's!]]>
Tue, 06 Jun 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[De eerste Meet & Eat... op 18 mei 2017!]]> eline@stcutrecht.nl (Eline Boersema) http://stcutrecht.nl//de-eerste-meet-eat-op-18-mei-2017
Op donderdag 18 mei zetten we onze feestneus op en vieren we alle mooie contacten die lopen tussen vrijwilligers en hulpontvangers. Dat zijn er heel wat, dus dat is zeker een feestje waard! Het feest begint om 17.00 uur met wat versnaperingen en een drankje, en om 18.00 uur wordt een feestelijk diner geopend. Er wordt heerlijk eten voor ons bereid! Er zullen voldoende halal- en vegetarische gerechten zijn. De avond is gevuld met veel ruimte voor ontmoeting, gezelligheid en contact. Er is muziek en af en toe zal er iemand aan het woord zijn met zijn of haar ervaringen met Netwerk Serve the City. Daarnaast kun je polaroid-style hip op de foto met je maatje of hulpontvanger!
Heb jij je al aangemeld om samen met je maatje naar Meet & Eat 2017 te komen? Laat het weten op ontmoetingsfeest@stcutrecht.nl! Het feest vindt plaats in buurthuis Bij Bosshardt Kanaleneiland op Marco Pololaan 115-117, van 17.00 tot uiterlijk 22.00 uur. We hopen je daar te zien!]]>
Thu, 04 May 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Wat hebben wij geweldige vrijwilligers!]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//wat-hebben-wij-geweldige-vrijwilligers
Meneer is opgenomen in het ziekenhuis, en zijn hondje zit nog thuis. De vrijwilligster heeft besloten het hondje op te halen en haar over het diertje te ontfermen. De vrijwilligster overlegt zelfs met de vrienden en familie van meneer, over wat er zou moeten gebeuren als hij niet meer naar huis kan. Helaas gebeurt dit ook: meneer kan niet meer naar huis. De man is opgenomen in een gesloten inrichting in een verzorgingstehuis en zijn hondje mag helaas niet bij hem blijven. Deze vrijwilligster heeft haar uiterste best gedaan om een goed onderkomen te vinden voor het hondje, en het is haar gelukt! Het hondje kan bij vrienden van haar terecht. Wat prachtig om te zien dat een vrijwilligster zo betrokken is. Deze vrijwilligster gaat zelfs nog op bezoek bij meneer, en neemt af en toe ook zijn hondje mee.

Dit is pas samenleven in Utrecht!]]>
Tue, 02 May 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Gezocht: projectcoƶrdinator en projectondersteuner (vrijwillig)!]]> eline@stcutrecht.nl (Eline Boersema) http://stcutrecht.nl//netwerk-stcu-groeit-twee-vacatures-vrijwillig
Per direct is Netwerk Serve the City Utrecht op zoek naar twee vrijwilligers die bij willen dragen aan het jongerenvrijwilligersnetwerk en mee willen lopen in onze dagelijkse werkzaamheden. De projectondersteuner (2 tot 12 uur per week) ondersteunt Netwerk Serve the City Utrecht op administratief vlak; de projectcoördinator (4 tot 16 uur per week) is iemand die contact heeft met vrijwilligers, hulpvragers en koppelingen tussen hen tot stand brengt. Hieronder zijn twee uitgebreide functieomschrijvingen te vinden. Als je interesse hebt of als je meer over de functies wilt weten: neem contact met ons op! email: eline@stcutrecht.nl of 06-57803335. We horen graag van je!


 ]]>
Tue, 18 Apr 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Bestuursupdate]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//het-bestuur-is-rond
Wij willen jullie graag het goede nieuws meegeven dat het nieuwe bestuur van Netwerk STCU rond is! We hebben een aardige tijd moeten wachten op nieuwe bestuursleden, dus we zijn extra blij met de nieuwe aanwinst.

De oud-secretaris Fransien Zwerver is eerder dit jaar naar het buitenland vertrokken. Guido van Beusekom heeft het stokje in januari van haar overgenomen. Oud-penningmeester Rebekka Sijtsma is nu net vertrokken en blij dat ze de cijfertjes achter zich kan laten. Gelukkig was daar Cédric van Harn, die zich vol enthousiasme in het werk van een penningmeester stort. Om het bestuur nog wat meer body te geven waren we ook nog op zoek naar een algemeen bestuurslid. Joanne van Rees - die al enige tijd als vrijwilliger voor STCU aan de slag is in de stad - heeft deze mooie taak op zich genomen. Larissa Exalto is nog steeds onze voorzitter.

Al met al aardig wat wijzigingen in het bestuur dus. We zien uit naar een goede samenwerking met deze mooie mensen. Ben je nou heel nieuwsgierig geworden naar de nieuwe bestuursleden? Kijk dan even op deze link en je zult hun foto's vinden.]]>
Thu, 06 Apr 2017 00:00:00 +0200
<![CDATA[Netwerk STCU bij 'U in de Wijk']]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//netwerk-stcu-bij-u-in-de-wijk
]]>
Mon, 20 Mar 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[Algemeen bestuurslid gezocht!]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//algemeen-bestuurslid-gezocht
Goed nieuws!
Eerder deden we een oproep dat we hard op zoek waren naar een nieuwe penningmeester en een nieuwe secretaris voor het bestuur van Netwerk STCU. En die zijn gevonden!

Onze oud-secretaris Fransien Zwerver is in januari vertrokken naar het buitenland. Guido van Beusekom heeft het stokje overgenomen. Daarnaast zal op korte termijn onze huidige penningmeester Rebekka Sytsma het bestuur verlaten en Cédric van Harn zal haar taak dan overnemen. De voorzitter Larissa Exalto blijft gewoon op haar positie.

Algemeen bestuurslid gezocht
Om het bestuur nog wat meer body te geven, zijn we nog op zoek naar een algemeen bestuurslid die het leuk vindt om mee te denken en affiniteit heeft met de werkwijze en doelstelling van Netwerk STCU.

Wie zoeken wij?
 • Woonachtig in of dichtbij Utrecht
 • Sociaal en maatschappelijk betrokken
 • Achter de uitgangspunten van STCU staan

Heb je interesse?
Neem contact met ons op door een mail te sturen naar bestuur@stcutrecht.nl. Ook voor meer informatie over de vacature kun je mailen naar bovenstaand mailadres of bellen met LarissaExalto (voorzitter) via 0639513109.
We horen graag van je!]]>
Thu, 09 Mar 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[Inspirerende inspiratie-avond]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//inspirerende-inspiratie-avond
20 februari 2017 was een memorabele dag: onze inspiratie-avond was een feit! Deze avond had het thema “Samen kom je verder!” Wat was het een gezellige, inspirerende avond! Deze avond is georganiseerd om de vrijwilligers toe te rusten en te blijven inspireren.
 
Er was een korte presentatie over de organisatie, over wat we tot nu toe hebben bereikt. Want ja, wat hebben wij een topjaar gehad! Daarvoor willen wij jullie allemaal bedanken. Ook hebben wij de film “The Butterfly Circus” met elkaar gekeken. Wij vonden dit allemaal een inspirerende film. Daarnaast hebben twee vrijwilligers  gesproken over het vrijwilligerswerk wat zij doen, en hoe zij dit ervaren. Vol overtuiging en enthousiasme hebben zij verteld over de contaten die zij hebben met mensen uit de stad. Één vrijwilliger had haar maatje meegebracht, die ook wat vertelde. Het was mooi om te zien dat een zorgvrager de moed had om voor een publiek te spreken en te vertellen wat het maatjescontact voor haar betekent. Zo zei ze onder andere:
 
"Zij helpt mij om het huis uit te komen en een stukje te wandelen. Ik vind het altijd erg leuk als zij komt en ik ben blij dat ik haar als maatje heb"
 
Aan het eind van de avond was er nog ruimte om met elkaar te praten over ervaringen. onder het genot van een hapje en een drankje. Het was mooi om te zien hoe mensen met elkaar in gesprek gingen.

Kortom: het was een inspirerende en gezellige avond!]]>
Tue, 07 Mar 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[Even iemand helpen]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//even-iemand-helpen
Even scrollen op Facebook
Een bakje koffie en verder niets.
Dan zie ik een oproep van Netwerk Serve the City,
Of iemand een vrouw wil helpen wat spullen uit te zoeken,
Zij komt niet zo makkelijk de trap af in het trappenhuis.
Ik sjouw een paar zakken met kleding zo van boven naar beneden.
Even iemand helpen in ruil voor dankbaarheid, een bakje koffie en een gezellig praatje.
Voor mij zo vanzelfsprekend thuis zo’n klusje te klaren.
Voor mevrouw hierbij een compliment,
Dat zij durft te vragen
Dat zijn wij niet meer zo gewend.

Hanneke]]>
Tue, 07 Mar 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[Welkom op de inspiratie-avond!]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//welkom-op-de-inspiratie-avond
Waarom organiseren wij deze avond eigenlijk? Dit doen wij om jullie, de vrijwilligers, toe te rusten en te blijven inspireren om dit werk te doen. Wat kun je verwachten? We zullen starten met een korte film ter inspiratie. Er zullen vrijwilligers praten over het werk wat zij doen, maar ook hulpvragers vertellen wat over hun ervaring. Hoe tof is dit? Hoe leuk is het om van elkaar te horen hoeveel Utrechters al door de vrijwilligers geholpen zijn en wat het contact oplevert, voor zowel de hulpvragers als de vrijwilligers. Aan het eind van de avond is er ook nog tijd om met elkaar te praten, om zo weer geïnspireerd naar huis te gaan.
 
De inspiratie-avond vindt plaats op het kantoor van Netwerk Serve the City Utrecht op Vliegend Hertlaan 4, op de eerste verdieping. De inloop is vanaf 19:30 tot uiterlijk 20:00. De avond is uiterlijk om 22:00 afgelopen.
Aanmelden kan via https://www.facebook.com/events/162261187604495/
Houd deze pagina ook in de gaten om up-to-date te blijven!

Zet 20 februari dus in je agenda. Wij zouden het tof vinden als je komt!]]>
Tue, 07 Feb 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[Bestuursleden gezocht!]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//bestuursleden-gezocht
Heb jij gevoel voor cijfers…
 
ÓF

Ben jij iemand die graag de administratie op orde heeft…
 
EN

wil je je graag inzetten voor je eigen stad?

Kom dan het Netwerk Serve the City Utrecht (STCU) team versterken als PENNINGMEESTER of SECRETARIS (M/V).

Netwerk STCU is een lokaal netwerk van jonge mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor kwetsbare mensen in hun omgeving. Netwerk STCU werkt samen met scholen, maatschappelijke organisaties, kerken, moskeeën, professionele hulpverlening en andere initiatieven. We sluiten aan op de leefwereld van jongeren door hen te inspireren en te activeren door sociale projecten en activiteiten. Hierdoor leren jongeren om bij te dragen aan het samen leven in hun woonplaats.

Als penningmeester of secretaris ben je onderdeel van het bestuur van STCU. STCU is een jonge organisatie die nog volop in ontwikkeling is. Het bestuur stuurt de organisatie op hoofdlijnen aan, per 1 feb 2016 zijn er twee pioniers/coördinatoren in dienst voor een aantal uur per week die de activiteiten en vrijwilligers coördineren en aansturen. Tijdsinvestering in deze functies zal enkele uren per maand zijn.

Wie zoeken wij?
 • Woonachtig in of dichtbij Utrecht
 • Sociaal en maatschappelijk betrokken
 • Achter de uitgangspunten van STCU staan

Penningmeester
Je bent verantwoordelijk voor de financiën binnen de organisatie en draagt dus zorg voor het opstellen van financiële overzichten en het beheer van de rekening/uitvoer van betalingen. Je hebt ervaring met boekhouding en het opstellen van financiële overzichten (tussentijdse rapportage/jaarrekening).
 
Secretaris
Je bent verantwoordelijk voor de postafhandeling, contacten met diverse organisaties (fondsen, werkgeversorganisaties etc.) en verzorgt administratie rondom vergaderingen (opstellen agenda/actie en besluitenlijst bijhouden etc.) Je bent zorgvuldig maar hoeft geen uitgebreide ervaring te hebben als secretaris.

Heb je interesse?
Neem contact met ons op door een mail te sturen naar bestuur@stcutrecht.nl. Ook voor meer informatie over de vacature kun je mailen naar bovenstaand mailadres of bellen met LarissaExalto (voorzitter) via 0639513109.
We horen graag van je!
 ]]>
Mon, 09 Jan 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[De Kerstoutreach 2016... wat was het TOF!]]> eline@stcutrecht.nl (Eline Boersema) http://stcutrecht.nl//de-kerstoutreach-wat-was-het-tof
Inmiddels is de Kerstoutreach in Utrecht een traditie die elk jaar vlak voor kerst terugkeert. Tijdens deze avond worden er door studenten en andere inwoners van Utrecht sociale acties gedaan om iets voor de stad en haar inwoners te betekenen. De Kerstoutreach is een samenwerking van Netwerk Serve the City Utrecht en Present Utrecht en wordt voor een groot deel georganiseerd door een commissie van studenten die is samengesteld vanuit verschillende christelijke studentenverenigingen. Dit jaar vonder er praktische en sociale acties plaats, zoals kerstliedjes zingen en koekjes bakken met verstandelijk beperkten, schilderen en klussen bij een alleenstaande moeder, een beautyavond met vrouwen op het AZC, hapjes maken met bewoners van een woonzorginstelling, schilderen bij een gezin uit Soedan, chocolademelk en rozen uitdelen in de binnenstad, een maaltijd voor bezoekers van het Catharijnehuis… en ga zo nog maar even door.  

Salima, stagiaire bij Netwerk Serve the City Utrecht, vertelt wat zij op deze avond heeft gedaan:
‘Ik heb het project “kerstliedjes zingen in Philadelphia” begeleid. Philadelphia is een tehuis voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb met een aantal studenten gezongen voor de bewoners in het tehuis. De mensen die er wonen hebben meestal een duwtje in de rug nodig om een activiteit te kunnen uitvoeren. Aan het begin van de avond vonden ze het in eerste instantie grappig dat we kerstliedjes zongen, maar daarna deden ze gezellig mee. Er waren bewoners die super enthousiast mee deden! Eén bewoonster vertelde ons dat het haar aan haar jeugd deed denken.’

Nousjka van Present Utrecht vertelt over het project waar zij deze avond bij was: ‘Een groep enthousiaste meiden heeft een gezin uit Soedan geholpen met het verven van verschillende kamers. Het gezin was ontroerd door de hulp! Hun dankbaarheid uitten zij door de vrijwilligers te verwennen met veel lekker eten.’

Ook in de Utrechtse binnenstad vonden een hoop mooie dingen plaats. Winkeliers en winkelend publiek kregen een roos, er werd warme chocolademelk uitgedeeld en er was een kerstkoortje om de binnenstad nog verder te verwarmen. Een hoop mensen werden verrast door deze acties!

Het was een knallend einde van een supermooi beginjaar van Netwerk Serve the City Utrecht. We zijn dankbaar voor de mooie projecten die al hebben plaatsgevonden, de vrijwilligers die zich bij ons hebben aangesloten en het enthousiasme waarmee zij de contacten met hulpvragers aangaan. We zien uit naar nog meer moois in 2017!

   

   

   
 ]]>
Thu, 05 Jan 2017 00:00:00 +0100
<![CDATA[Syrische gastvrijheid]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//syrische-gastvrijheid-1
Het was even wennen voor ons beiden, je kent elkaar niet en door een taalbarrière was het moeilijk elkaar meteen te begrijpen. Het leek mij meteen een lieve vrouw. Zij was in eerste instantie, net als ik, wat aftastend en misschien wel ingetogen omdat het best gek is om opeens een kennismaking met een onbekende te hebben.

Toen we naar haar appartement in het AZC gingen, werden wij (ik en Eline van Netwerk Serve the City Utrecht) wel meteen warm ontvangen. De hele tafel werd speciaal voor ons volgezet met allemaal lekker eten en drinken. Langzaam werd het voor zowel haar als mij wat minder spannend. Aan het einde hebben wij onze nummers uitgewisseld en zei ik dat ik de maandag daarop weer zou langskomen. Of zij het helemaal begreep, dat weet ik niet. Maar de eerste kennismaking was in ieder geval wel geslaagd!

De week daarna had ik weer met haar afgesproken. Ik kwam aan en werd weer warm begroet. Net zoals de week ervoor werd er lekker eten voor mijn neus gezet. Langzamerhand, met de fijne ondersteuning van meneer Google Translate, kwam ons gesprek op gang. Zij vertelde over haar geloof, waar zij vandaan kwam, over haar kinderen en dergelijke. Ik vertelde ook wat over mijzelf en legde ook uit wat ik eigenlijk kwam doen: vrijwillig haar maatje zijn. Toen snapte zij beter wie ik was en wat ik deed. Na een uurtje kwamen haar kinderen thuis. Zij keken een beetje raar op dat ik er zat, maar leken het snel wel goed te vinden. Zij lieten hun speelgoed zien en de ouders vroegen aan mij om wat Nederlandse dingen te lezen en uit te leggen. Het was gezellig!

Sinds de tweede ontmoeting voelt ons contant al beter. Het wederzijdse vertrouwen voelt aanwezig en ook de mogelijkheid om nog leuke momenten samen mee te maken! Het is voor mij een nieuwe ervaring, waarvan ik blij ben dat ik hem mag meemaken. Ook al snappen wij elkaars woorden soms niet, toch proberen we elkaar te begrijpen en zo leren wij ook van elkaar!]]>
Tue, 29 Nov 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[De kerstoutreach 2016 is in aantocht!]]> eline@stcutrecht.nl (Eline Boersema) http://stcutrecht.nl//de-kerstoutreach-2016-is-in-aantocht
Maar eh, wat is dit dan precies, die kerstoutreach? De studenten leggen uit: 

"Elk jaar wordt er in december een avond georganiseerd waarin er allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd door studenten voor de inwoners van Utrecht. Deze activiteiten variëren van voetballen in het asielzoekerscentrum, kerststukjes maken met bejaarden tot rozen uitdelen in hartje Utrecht. De gedachte achter de kerstoutreach is om samen iets te doen voor de stad Utrecht, en daarbij studenten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Op deze manier kunnen we onze betrokkenheid bij de stad Utrecht en haar inwoners laten zien!"

Om deze activiteiten waar te kunnen maken nodigen wij jou van harte uit om gezellig mee te doen op donderdagavond 22 december! Via onze website kun je je binnenkort inschrijven bij een van de activiteiten die bij jou past. Daarvoor kun je gaan naar www.stcutrecht.nl/projecten. Hier vind je een overzicht van de projecten waaruit je voor die avond kunt kiezen. Iedereen is welkom om mee te doen en op deze manier je betrokkenheid aan de stad Utrecht en haar inwoners te laten zien!
 
De kerstoutreach is een samenwerking van Netwerk Serve the City Utrecht en Present Utrecht. Present Utrecht organiseert projecten voor groepen vrijwilligers die zich eenmalig of vaker willen inzetten voor mede-Utrechters. Present organiseert zowel sociale activiteiten in instellingen als praktische klussen in en om het huis. Zij doen dit altijd in samenwerking met maatschappelijke organisaties zodat de hulp terechtkomt bij hen die de hulp het hardst nodig hebben. Dit zijn mensen die zelf onvoldoende netwerk, gezondheid of geld hebben. 
Present is uniek in ‘achter-de-voordeur projecten’, waarbij je met je groep helpt bij alleenstaanden of gezinnen thuis. Maar of je nu gezellig een kopje koffie drinkt met een oudere tijdens de bingo of een kinderkamer schildert bij een alleenstaande moeder, ontmoeting staat in alle projecten centraal.

     

 ]]>
Fri, 04 Nov 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[De Club van 100]]> eline@stcutrecht.nl (Eline Boersema) http://stcutrecht.nl//de-club-van-100
Ben je samen met ons van mening dat de kwetsbare Utrechters hulp en netwerk moeten blijven ontvangen van de jongeren van Netwerk STCU? Word dan nu lid van de Club van 100!

Om het werk van Netwerk Serve the City Utrecht mogelijk te maken zijn naast geweldige vrijwilligers ook financiële middelen nodig. Het uitgangspunt voor Netwerk Serve the City Utrecht is dat haar werk voor mensen in Utrecht mogelijk gemaakt wordt door ondersteuning vanuit de stad Utrecht en door mensen die ons werk een warm hart toedragen.

Het genereren van inkomsten gaat niet vanzelf. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar mensen, organisaties en groepen die financieel bijdragen aan de hulp van kwetsbare mensen in Utrecht. Zo maken Utrechters mogelijk dat Netwerk Serve te City continuïteit kan bieden in het verzorgen van hulp en netwerk aan mensen die weinig of geen netwerk hebben.

Ben je samen met ons van mening dat de kwetsbare Utrechters hulp en netwerk moeten blijven ontvangen van de jongeren van Netwerk STCU? Word dan nu lid van de Club van 100!

Per jaar steun je Netwerk Serve the City Utrecht met een bedrag van € 100,-. Zo bouw je mee aan het werk van Netwerk STCU en daarmee aan de stad Utrecht. Wanneer je lid wordt van deze Club van 100 word je uitgenodigd voor een jaarlijkse borrel waarin je meegenomen wordt in het verhaal van Netwerk Serve the City Utrecht. Je leert de verhalen van de vrijwilligers en hulpvragers kennen en krijgt zo een kijkje in het leven van deze mooie mensen.

Wil je lid worden van de Club van 100? Stuur een mailtje naar info@stcutrecht.nl voor meer informatie of maak direct een bedrag over naar bankrekeningnummer NL75 INGB 0005 9220 72 ten name van Stichting Serve the City Utrecht. Laat ons dan wel even via de mail weten dat je dit gedaan hebt, dan kunnen we je via de mail op de hoogte houden van de Club van 100.

 ]]>
Tue, 01 Nov 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Wij pionieren met GOUD! The Movie]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//wij-pionieren-met-goud
Netwerk Serve the City Utrecht is aangesloten bij Tijd voor Actie (tijdvooractie.nl), vanwaar wij ondersteuning ontvangen voor het starten van ons jongerenvrijwilligersnetwerk. Supertoffe club! En deze toffe club heeft een film laten maken over een drietal steden waar zo'n jongerenvrijwilligersnetwerk draait. En guess what...? Utrecht is er één van! Kijk naar het inspirerende verhaal van Zwolle, Ede en Utrecht.

Wil je onderdeel worden van deze beweging in Utrecht? Dat kan! Mail naar info@stcutrecht.nl om te kijken hoe jij daaraan kan bijdragen. En hou ons in de gaten, want binnenkort verschijnt ook de volledige Utrecht-editie...

]]>
Mon, 10 Oct 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Vrijwilligersborrel donderdagavond 13 oktober]]> eline@stcutrecht.nl (Eline Boersema) http://stcutrecht.nl//vrijwilligersborrel-donderdagavond-13-oktober  

Op deze avond is er volop tijd om van elkaar te horen hoe de projecten verlopen, elkaar te inspireren en natuurlijk elkaar te ontmoeten! Hoe leuk is het om van elkaar te horen hoeveel Utrechters al door de vrijwilligers geholpen zijn en wat het contact oplevert, voor zowel de hulpvragers als de vrijwilligers zelf. We kunnen veel van elkaar leren, dus wees welkom om je ervaringen te delen en zelf ook weer geïnspireerd naar huis te gaan! En mocht je op dit moment misschien juist zoeken naar wat voor vrijwilligersproject bij jou past; dan is dit ook een goede avond om te ontdekken wat jij leuk vindt en wat aansluit bij jouw mogelijkheden. De borrel vindt plaats in café 't Oude Pothuys (helemaal achterin in de ‘huiskamer’) aan de Oudegracht 279. Aanmelden kan via https://www.facebook.com/events/193255051109224/?active_tab=highlights. Wij regelen de taart en het eerste drankje is op onze kosten. Wij hebben er zin in! Be there!]]>
Tue, 04 Oct 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Netwerk Serve the City op de UIT!]]> eline@stcutrecht.nl (Eline Boersema) http://stcutrecht.nl//netwerk-serve-the-city-op-de-uit
Op woensdag 17 augustus was er voor de UIT (Utrechtse Introductie Tijd) een markt georganiseerd waar allerlei organisaties, bedrijven en (studenten)verenigingen zichzelf konden presenteren. Ook Netwerk Serve the City Utrecht stond er tussen met een eigen kraampje, om kersverse studenten te enthousiasmeren voor het bieden van hulp en netwerk aan kwetsbare Utrechters. Wat was het een succes! De studenten waren nieuwsgierig, enthousiast (….en niet alleen door de snoepjes die als lokaas in ons kraampje lagen) en hebben zich in grote getalen aangemeld als vrijwilliger. Wow! Het is mooi dat zoveel jonge studenten er hart voor hebben om mensen in de stad te kunnen helpen, zelfs als ze zelf nog maar net in de stad wonen. Wij gaan dus uit van mooie nieuwe matches met de openstaande hulpvragen!
Onze aanwezigheid op de UIT voelt tegelijkertijd als afsluiting van de zomerperiode. Het collegejaar begint weer, de scholen zijn weer open, iedereen is weer terug van vakantie… In de komende periode starten er mooie nieuwe projecten waarbij veel Utrechters zonder netwerk geholpen kunnen worden door enthousiaste jongeren. Dus wij hebben er weer zin in!
 ]]>
Thu, 25 Aug 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Het is zomer! En nu?]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//wij-zijn-op-de-uit-aanwezig
21 juni... HET IS ZOMER!! Als je naar buiten kijkt lijkt het eerder herfst, maar we blijven positief. Wat hebben we zin om lekker in het zonnetje te zitten op een terrasje in ons mooie stadsie. Veel mensen om me heen verzuchten ook 'zo toe te zijn aan vakantie'. Zelf gaan wij ook even op vakantie komende zomer, maar verder gaan we lekker door met matches maken tussen enthousiaste vrijwilligers en mensen die wel wat hulp en/of netwerk kunnen gebruiken. Juist de zomer kan een periode zijn waar je hier wat extra tijd en aandacht voor hebt.

Daarnaast zien we erg uit naar woensdag 17 augustus, want dan is Netwerk Serve the City Utrecht aanwezig op de markt van de UIT (Utrechtse Introductie Tijd). Meer dan 4000 toekomstige studenten in Utrecht lopen het programma van de UIT en zullen in aanmerking komen met wat het Utrechtse (studenten)leven allemaal te bieden heeft. Hoe tof dat Netwerk STCU daar ook aanwezig is en deze jonge studenten kan enthousiasmeren om naast te studeren en bier te drinken ook naar de kwetsbare Utrechters om te zien.

En... wat doe jij deze zomer? Heb jij wat uurtjes over die je in wilt zetten voor iemand anders?  

Op naar een zomer waarin we lekker mogen uitrusten en mogen blijven omzien naar de mensen om ons heen!]]>
Tue, 21 Jun 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Foto-impressie]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//foto-impressie
         
       

    

  ]]>
Tue, 07 Jun 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Maatje worden?]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//maatje-worden
Utrecht is een prachtige stad met 339.946 inwoners op 1 april 2016 (aldus het CBS). Genoeg mensen om mee op te trekken dus, toch? In theorie is dit waar, maar toch voelt ruim 35,3% van de mensen in Utrecht zich eenzaam (gegevens uit 2012 van Gezondheidsmonitor GGD'en, CBS en RIVM). Dat percentage is veel te hoog, zo vinden wij!

Wij krijgen dan ook vaak hulpvragen binnen waarbij mensen met een zeer beperkt netwerk (en daarmee grote kans op eenzaamheid) op zoek zijn naar een maatje om leuke dingen mee te ondernemen. Daarbij is soms eenmaal per maand al genoeg om het gevoel van eenzaamheid een stuk minder te maken.

Het aanbod van mensen die een maatje zoeken is erg divers: mensen uit het AZC, mensen met een verstandelijke beperking die in een woonvoorziening wonen, mensen die bij het Leger des Heils wonen, of misschien wel gewoon de buurvrouw die geen familie heeft en weinig andere mensen die haar komen op zoeken. Wat je met hen kunt gaan doen? Zwemmen, winkelen, koffie drinken, sieraden maken, creatief bezig zijn, wandelen of een filmpje pakken. Voor ieder wat wils.

Wil jij een steentje bijdragen en meewerken om de eenzaamheid in Utrecht af te laten nemen? Kijk eens naar de hulpvragen die online staan en zoek een leuk maatje uit waarmee jij wilt optrekken! En wij garanderen je dat het niet alleen een mooie ontmoeting zal zijn voor de hulpvrager, maar zeer zeker ook voor jou!

Kijk om je heen, signaleer en kom in actie!]]>
Thu, 19 May 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Update Netwerk Serve the City Utrecht]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//update-netwerk-serve-the-city-utrecht
1 februari 2016... Aan de ene kant lijkt het zo lang geleden, maar aan de andere kant zijn we ook nog maar net begonnen met ons werk bij Netwerk Serve the City Utrecht. Eline en ik zeggen elke dag tegen elkaar 'Wat hebben we leuk werk hè?' Oftwel: we genieten enorm van wat we hier mogen doen! Het is zo leuk om je in te zetten voor iets waar je veel passie voor hebt! Het contact met jonge vrijwilligers, met buurtteams, met mensen met een beperkt netwerk, het netwerken met allerlei andere partijen in de stad en kijken hoe we alles zo optimaal mogelijk kunnen laten verlopen - geweldig!

Wat ons het meest enthousiast maakt is dat er wekelijks nieuwe mensen aanhaken die zich willen inzetten voor een mooier Utrecht - een Utrecht waar mensen naar elkaar omzien en waar het normaal is om hulp en netwerk te bieden aan iemand die dat niet heeft. We hebben al zoveel enthousiaste jonge mensen gezien die hierin graag wat willen betekenen en het liefst morgen willen beginnen. Jeah! We proberen dan samen met de vrijwilliger te kijken wat diegene graag zou willen doen en welke hulpvragen er open staan. Zo ontstaan er mooie matches, zoals bijvoorbeeld:
 
 • Een plank ophangen bij een man die dit zelf niet kan
 • Boodschappen doen met een dame die wat minder goed ter been is
 • Wandelen en kleuren met een bewoner van een zorginstelling
 • Ouderen naar een zangochtend in een buurthuis brengen en daar samen uit volle borst Oud-Hollandsche liederen zingen
 • Een Marokkaanse mevrouw de Nederlandse grammatica uitleggen
 • Het hondje van een oudere man uitlaten
 • Maatjescontact met iemand uit het AZC
 • Plantjes water geven bij een mevrouw die dit vanwege vermoeidheid niet altijd meer zelf kan

Kortom: in een heel gevarieerd aantal hulpvragen is de afgelopen tijd al voorzien. Tof ook om te merken dat verschillende buurtteams ons weten te vinden en hun hulpvragen aan ons toevertrouwen.

Op naar nog veel meer mooie matches in ons stadsie!

Daarnaast hebben we ook twee helden in huis gehaald die ons willen ondersteunen in datgene waar we niet zo goed in zijn: lay-out maken voor visitekaartjes en flyers en fotografie van onze projecten. Speciale aandacht hierbij voor Zillah de Bruijn van Zillah's Photography, die onze huisfotograaf is. Zij zal foto's maken van verschillende projecten die we draaien en van andere mooie dingen in Utrecht. Dat wordt vervolgd dus...

De hulpvragen blijven binnenstromen, dus word je enthousiast van wat je hier boven leest? Meld je aan als vrijwilliger! Mail naar info@stcutrecht.nl]]>
Thu, 21 Apr 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Ook zo enthousiast over ons werk? Steun ons!]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//ook-zo-enthousiast-over-ons-werk-steun-ons

Voor het werk van Netwerk Serve the City Utrecht zijn financiële middelen nodig. Netwerk Serve the City Utrecht is een onafhankelijke stichting en volledig afhankelijk van giften van individuen, organisaties, fondsen en bedrijven. Met jouw bijdrage kun je ervoor zorgen dat steeds meer mensen naar elkaar om gaan zien en zo de stad Utrecht een beetje mooier maken. Indien gewenst kunnen wij een begroting toesturen.

Ben jij enthousiast over ons werk en wil je ons eenmalig of structureel steunen? Giften kunnen worden overgemaakt naar bankrekeningnummer NL75 INGB 0005 9220 72 ten name van Serve the City Utrecht. Wij zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 51183765 en zijn als ANBI geregistreerd bij de Belastingdienst. Uw gift aan Netwerk Serve the City is derhalve van de belasting aftrekbaar.
 ]]>
Tue, 19 Apr 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[In de praktijk]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//in-de-praktijk
Wij krijgen vaak de vraag wat we nou precies voor werk doen en hoe zo'n 'vrijwilligersproject' er in de praktijk uitziet. Genoeg voorbeelden, maar deze wil ik graag met jullie delen. Vandaag belde ik met een mevrouw die via Netwerk Serve the City Utrecht hulp ontvangt van een hele leuke vrijwilliger. Zij was ontzettend enthousiast en wilde graag delen hoe het contact met deze topper is:

"We hebben vanmorgen boodschappen gedaan en daarna gezellig samen brood gegeten. Ik had niet zo'n goede dag vandaag, maar ze bood aan om de heg te knippen. Toen hebben we samen de tuin gesnoeid. En nu zitten we lekker na te kletsen. Ja, ik heb het enorm getroffen met haar, we hebben een leuke klik. Als je een vrijwilliger zou willen, zou je precies haar willen. Het is ook iemand met een lief karakter. Het is heel fijn dat er iemand is als je alleen bent, geen kinderen hebt en niet zo goed alleen onderweg kunt. Ja, ik ben heel blij met haar."

Mevrouw gaf me vervolgens de vrijwilliger aan de telefoon die ook vol enthousiasme vertelde wat ze samen de afgelopen keren hebben meegemaakt:

"Ik ben nu 3 keer bij mevrouw geweest om samen boodschappen te doen en het voelt al erg vertrouwd. Ik til de tassen en zij zorgt naderhand voor koffie, taart en verhalen waaruit veel levenservaring blijkt. Het knippen van de heg in het zonnetje gaat samen met een goed gesprek. Inspirerend en gezellig ochtendje!"

Zo kan een project er dus in de praktijk uit zien:) En het mooie eraan is: er is geen gever en ontvanger. Beiden geven en beiden ontvangen.

 ]]>
Thu, 14 Apr 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Nieuwe hulpvragen]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//nieuwe-hulpvragen
HULPVRAGEN

Hulp bij boodschappen
Vind jij het leuk om iemand wekelijks te helpen met boodschappen doen? Wij hebben een urgente hulpvraag voor een mevrouw die niet meer zelfstandig naar de winkel kan. Zij wil graag zelf haar boodschappen doen, maar door vermoeidheid en duizeligheid heeft ze hier iemand voor nodig die haar een arm geeft op weg naar de supermarkt. Deze mevrouw woont in de binnenstad van Utrecht en gaat bij voorkeur op vrijdagochtend naar de winkel, maar overleg is mogelijk. Het gaat om eens per week, gedurende ongeveer 2 tot 3 maanden. Is dit voor jou te lang? Mail ons in ieder geval jouw mogelijkheden, eventueel kunnen we de periode opdelen.
We horen graag van je!

Spelletjes met mensen met verstandelijke beperking
Hou jij ook zo van spelletjes? Wij zoeken één of twee personen die het leuk vinden om spelletjes te doen met een aantal mensen met een verstandelijke beperking. Deze spelfanaten wonen in een woonvoorziening in Overvecht en houden onder andere van sjoelen en mens-erger-je-niet. Mail ons op info@stcutrecht.nl!

Meidenclub Zuilen
Voor een kleine meidenclub met tienermeiden in Zuilen zijn we op zoek naar een jonge vrouw die het leuk vindt om eenmalig iets met deze meiden te doen. Denk aan een dans, iets creatiefs, een sport, iets bakken of koken. Bedenk iets wat jij leuk vindt!
Is dit iets voor jou? Meld je aan: info@stcutrecht.nl
 ]]>
Mon, 22 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Afscheid oud-voorzitter STC Utrecht]]> joanne@stcutrecht.nl (Joanne van der Giessen) http://stcutrecht.nl//vaarwel-oud-voorzitter-stc-utrecht 'Iedereen is het waard om echt gezien te worden.' 

Er loopt een kloof door elke stad
Een kloof tussen de rijken en de armen
Tussen de sterken en de zwakken
Tussen degenen die wel hebben, en die niets hebben
 
Een straat, een treinrails, een rivier of een voetpad
 
Aan de ene zijde is het veilig
Aan de andere zijde dreigt gevaar
Aan de ene zijde is er zekerheid
Aan de andere zijde regeert de angst
 
We kennen de noden van de ander
Wat als we hen bij naam zouden kennen?
Het is tijd om over te steken naar de andere kant
Het is tijd voor een revolutie van dienstbaarheid!
 
Deze woorden zijn vertaald uit het manifest van de internationale Serve the City. Serve the City is in 2005 ontstaan in Brussel vanuit een Christelijke gemeenschap die zich geroepen voelde om meer persoonlijk betrokken te raken bij de behoeften die de stad kent. Serve the City heeft zich daarna over Europa, Afrika en Amerika verspreid. Ondertussen is Serve the City wereldwijd in meer dan 100 steden actief.
 
In 2010 is Serve the City ook in Utrecht opgericht. Jonge mensen uit verschillende kerken wilden samen de kloof oversteken, en door middel van vrijwilligersprojecten andere mensen ook uitnodigen om deze oversteek te maken. Een hand vast houden van een eenzame bejaarde vrouw, een kop soep delen met een dakloze man: het opent de ogen van ons hart. Het geeft betekenis aan het evangelie. Iedereen is het waard om echt gezien te worden.
 
Serve the City Utrecht werd in het begin uitsluitend gerund door vrijwilligers. Vele projectdagen zijn er op die manier al gehouden in Utrecht. Vele honderden mensen hebben daarbij meegedraaid in een van de vele projecten. Zij ervoeren dat wie zich inzet voor een ander, verandert. Dat wie geeft, ontvangt. Dankbaar kijken we terug op deze eerste jaren waarin organisaties, hulpbehoevenden en vrijwilligers elkaar verrijkt hebben. We hebben zegen mogen ervaren in de vele mooie ontmoetingen met zoveel verschillende mensen. Soms delen we honderden rozen uit op straat, als blijk dat iedereen telt. Soms knappen we een tuintje op bij een alleenstaande moeder met 4 kinderen. Het is mooi om te helpen!
 
De aanpak is in de loop der jaren steeds professioneler geworden. En naast de projectdagen is er een behoefte ontstaan om op een flexibele wijze meer continuïteit te bieden in de mogelijkheden om te dienen. Om het werk en de gedachte van Serve the City voort te zetten moest de organisatie veranderen. Maar kernwaarden blijven hetzelfde: omzien naar de ander, zonder veroordeling, liefde voor de medemens, en compassie voor de minderbedeelden, leven vanuit het geloof in Jezus Christus, met openheid naar iedereen die mee wil doen.
 
Serve the City Utrecht maakt nu een nieuwe start. Het vorige bestuur heeft geïnvesteerd in het zoeken naar nieuwe enthousiaste mensen om hieraan vorm te geven. Op 4 augustus vorig jaar is het nieuwe bestuur geïnstalleerd. En inmiddels hebben zij 2 mensen aangesteld om uitvoering te geven aan de missie van Serve the City Utrecht. Een nieuw team, een nieuwe vorm, dezelfde basisgedachte. Met veel vertrouwen kijk ik uit naar al hetgeen deze mooie mensen voor onze mooie stad gaan betekenen. Vrijwilliger, je bent in goede handen. De ander, je bent het waard echt gezien te worden. Geloof het maar! Joanne en Eline, heel veel succes en plezier!
 
Arnold Huizenga, oud-voorzitter
 
 ]]>
Tue, 16 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Jonge vrijwilligers gezocht voor Netwerk Serve the City Utrecht!]]> eline@stcutrecht.nl (Eline Boersema) http://stcutrecht.nl//jonge-vrijwilligers-gezocht
Netwerk STC Utrecht wil kwetsbare Utrechters koppelen aan jongeren die vrijwilligerswerk willen doen. Het is een netwerk voor en door jongeren die geloven in een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien.
Daarom zoeken we jonge mensen die zich bij dit netwerk willen aansluiten! Dit betekent dat we graag van jou willen horen wat jij leuk zou vinden om te doen. Via social media zullen berichten geplaatst worden voor een klein of wat groter project. Jij kunt dan vervolgens zelf kiezen of dit iets voor jou is en of je je er voor wilt aanmelden. Geheel vrijblijvend dus; jij bepaalt welke vrijwilligersactie je doet! Je inzet kan verschillen van een eenmalige actie tot iets wat je langere tijd kunt doen. Zo kun je het helemaal afstemmen op jouw agenda.

Meld je aan voor Netwerk Serve the City Utrecht via info@stcutrecht.nl!]]>
Thu, 11 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Doorstart Serve the City Utrecht is een feit!]]> larissaexalto@gmail.com (Larissa Exalto) http://stcutrecht.nl//doorstart-serve-the-city-utrecht-is-een-feit
Hoera, Serve the City Utrecht is nieuw leven ingeblazen! Op de achtergrond is er hard gewerkt aan de nieuwe organisatiestructuur, in samenwerking met landelijk Inspiratienetwerk TijdVoorActie. Waar STC voorheen een aantal actiedagen per jaar organiseerde, wil het zich nu vooral richten op het dagelijks hulp bieden aan Utrechters met weinig of geen netwerk. STC Utrecht wil deze mensen koppelen aan jongeren die vrijwilligerswerk willen doen. Hierbij willen we zoveel mogelijk aansluiten bij de bestaande structuren en initiatieven in Utrecht. Serve the City Utrecht is een netwerk voor en door jongeren die geloven in een samenleving waarin mensen naar elkaar omzien.

Hou ons in de gaten!
 ]]>
Thu, 04 Feb 2016 00:00:00 +0100