HULPVRAGEN

Hieronder vind je alle hulpvragen die open staan. Zit er iets tussen wat jij graag wilt doen? Laat het ons weten. Mail naar info@stcutrecht.nl!

 

SOCIAAL

Hulpvragen waarbij de sociale component de hoofdrol speelt

  
 

Oude vrouw behoefte aan gezelligheid

Een oudere vrouw uit Oost heeft een beperkt netwerk en heeft behoefte aan gezelligheid. Zij is op zoek naar een vrouwelijke vrijwilligster die langs komt voor gezelligheid en om samen wat leuks te doen. Het liefst gaat ze samen met je op pad om wat dingen te ondernemen. Ze heeft een driewielfiets waarmee ze stukjes kan fietsen, dus zo kunnen jullie musea en mooie tuinen in de omgeving gaan verkennen. Mocht je over een auto beschikken, dan is dat helemaal fijn! Wil jij bij haar langsgaan? Laat het ons dan weten!

#sociaal #oudere #maatje @UtrechtOost
 

Hulp bij taal en rekenen 

Een meisje van 5 jaar uit Zuilen zoekt iemand die haar kan helpen bij taal en rekenen. Dit meisje heeft wat moeite op school, met name met taal waar ze een kleine taalachterstand heeft. Wie vindt het leuk om dit meisje een uurtje in de week (na 15.30 ivm school) te helpen door het oefenen van letters/cijfers en het lezen van boekjes? Het is belangrijk dat dit spelenderwijs gebeurt. We zijn op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger.

#sociaal #kinderen #huiswerk @UtrechtZuilen

 

Muzikale sessies met ouderen

Houd je van muziek en lijkt het je leuk om dementerende ouderen op maandagmorgen of op donderdagmiddag één op één te begeleiden tijdens een muzikale sessie? Op maandagochtend gaan een aantal bewoners aan de slag tijdens een zang-volksdans activiteit. Een andere groep gaat op donderdagmiddag gezellig samen met elkaar muziek maken. Het is fijn als je kunt helpen door bijvoorbeeld een instrument aan te geven en contact te maken met de bewoners. Lijkt het je tof om deze ouderen een dagdeel op te vrolijken door bezig zijn met muziek maken? Neem dan snel contact met ons op. 

#sociaal #muzikaal #ouderen @UtrechtZuilen 
 

Taalcafé vluchtelingen

Houd je van verschillende culturen en lijkt het je tof om vluchtelingen in kleine groepjes te helpen bij het leren van de Nederlandse taal? Drie keer per week is er een taalcafé en ontmoeten Utrechters en bewoners van het AZC elkaar om te oefenen met de Nederlandse taal. Het vindt plaats op maandag- en woensdagavond en op woensdagochtend. Houd je van kletsen op kun je op één van deze momenten? Neem dan contact met ons op! 

#sociaal #taal #vluchtelingen #@UtrechtOvervecht #@UtrechtOoginAl
 
 

Maatjes voor ongedocumenteerde bewoners

Stichting Seguro, een opvangorganisatie voor ongedocumenteerde mannen, vrouwen en kinderen in Utrecht, is op zoek naar maatjes voor hun bewoners. Het gaat om het hebben van 1-op-1 persoonlijk contact, samen koken, een leuke activiteit doen, naar de huisarts of zaken regelen. Het vrouwenhuis met kinderen zit in Ondiep, de mannenhuizen in Overvecht. Vind jij het leuk een maatje te zijn voor een van de bewoners? Op dit moment is Seguro vooral op zoek naar mannelijke maatjes!

#sociaal #maatje @UtrechtOndiep @UtrechtOvervecht
 
 

Huiskamerhulp woongroep

Een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Overvecht is op zoek naar een vrijwilliger die wil helpen in de huiskamer. Rond etenstijd hebben zij het best druk, dus zij zoeken naar een extra persoon die hen kan ondersteunen. Het gaat om: helpen met koken, praatje maken of spelletje doen. Zou jij dit leuk vinden om te doen? Laat het ons weten!

#sociaal #woongroep #structureel @UtrechtOvervecht

 

PRAKTISCH

Hulpvragen waarbij je (naast sociaal) voornamelijk praktisch bezig bent

 

 

Tuin opknappen Ondiep

Een alleenstaande meneer uit Ondiep heeft hulp nodig met zijn tuin. Hij heeft een kleine voor-en achtertuin waar onderhoud gedaan moet worden. Het gaat voornamelijk om snoeien, onkruid weghalen en de tuin netjes maken.  Dit is al lang niet meer gebeurd. Het zou fijn zijn als 1 à 2 vrijwilligers hem kunnen helpen bij de tuin. Dit is ongeveer 2 keer per jaar nodig. Wil jij deze meneer helpen? Laat het ons dan weten!

#praktisch #tuin #onderhoud @UtrechtOndiep

 

Vertaling tijdens bezoek huisarts/ziekenhuis

Voor een echtpaar zijn we op zoek naar een Turks/Nederlands sprekende vrijwilliger die het leuk vindt om zo af en toe met hen mee te gaan naar afspraken bij de huisarts, in het ziekenhuis en andere afspraken waarbij ze niet uit de voeten kunnen met alleen de Turkse taal. Het echtpaar heeft twee kinderen, waarvan nog één zoon thuis woont, maar overbelast is. 
Spreek je zowel Turks als Nederlands en zou je graag iets voor dit gezin willen betekenen? Neem gerust contact met ons op. 

#vertalen #Turks-Nederlands #ziekenhuisbezoekjes @UtrechtKanaleneiland
 
 

Vervoer voor een meisje van 8 

Een meisje van 8 met een marokkaanse achtergrond gaat vanwege haar taalachterstand 3 keer in de week naar een naschoolse behandeling. We zoeken iemand die haar 1 keer in de week op dinsdag of woensdag naar de taalgroep kan wegbrengen en ophalen (rond 14:00 uur brengen en om 17:30 uur ophalen). Je kunt samen met het meisje van haar huis naar de groep fietsen. Dat is ongeveer 10 minuutjes van Dichterswijk naar Tolsteeg. Het meisje is heel gezellig en speels.
Lijkt het je leuk om deze vraag op te pakken? Dan horen we graag van je!

#praktisch #samen fietsen #gezelligheid @UtrechtDichterswijk @UtrechtTolsteeg
 

Handwerkatelier zoekt vrijwilligers!

"Van Hagar tot Ruth" is een handwerkatelier die verschillende groepen in verschillende wijken voorziet van handwerken en naailes. Het zijn groepen met veel diversiteit, iedereen is welkom! Voornamelijk vrouwelijke migranten vullen deze groepen. Vind jij naaien/handwerken leuk en heb je interesse om in Kanaleneiland of Overvecht te helpen? Geen zorgen, je hoeft geen expert te zijn ;) Op dit moment staan de volgende vacatures open: op woensdagochtend beginners naailes geven, er worden kleermakers/coupeuses gezocht en vrijwilligers die helpen/les geven bij sieraden maken. Meer info? Neem contact met ons op!

#praktisch #sociaal #creatief @UtrechtKanaleneiland @UtrechtOvervecht