HULPVRAGEN

Hieronder vind je alle hulpvragen die open staan. Zit er iets tussen wat jij graag wilt doen? Laat het ons weten. Mail naar info@stcutrecht.nl!

 

SOCIAAL

Hulpvragen waarbij de sociale component de hoofdrol speelt

  
 

Huiswerkhulp economie

Een aardige jongeman van 22 jaar zoekt huiswerkhulp voor een toelatingsexamen dat hij halverwege mei moet afleggen om zich in te kunnen schrijven voor bedrijfseconomie. Deze jongen komt uit Tadzjikistan en woont al zo'n 9 jaar in Nederland. In die tijd heeft hij drie hersenbloedingen gehad en langzaam probeert hij zijn leven weer op te bouwen.
Heb jij affiniteit met economie (op HAVO niveau) en vind je het leuk om met deze jongen wekelijks aan de slag te gaan? Dan horen we het graag van je!
#sociaal #economie #met de neus in de boeken @UtrechtOvervecht
 

Met de regiotaxi op stap

Een gezellige mevrouw van 83 jaar uit Tuinwijk zoekt een vrouwelijk maatje om met de regiotaxi naar Winkelcentrum Overvecht te gaan, te kletsen, of om met de rolstoel een blokje om te gaan. Mevrouw loopt zelf moeilijk, maar houdt wel van erop uitgaan. Ze heeft een beperkt netwerk en houdt van gezelligheid. Ben je een vrouw en heb je één keer in de 2 weken op woensdagen tijd? Meld je snel aan, dan maken we graag kennis met je!
#sociaal #regiotaxi #kletsen @UtrechtTuinwijk
 

 

Maatje meneer Buiten-Wittevrouwen

Een 66-jarige meneer uit Buiten-Wittenvrouwen is op zoek naar een maatje. Meneer heeft een zeer beperkt netwerk en is veel alleen. Hij zou het leuk vinden als er iemand bijvoorbeeld eens in de 2 weken een momentje langskomt voor een kopje koffie met gesprekje, een wandeling of samen wat foto's maken. Ben jij de kandidaat die we zoeken? Let us know!
#sociaal #contact #maatje @UtrechtBuitenWittevrouwen
 

Maatje voor gezelligheid

Een hele gezellige oudere man (70 jaar) uit Kanaleneiland is op zoek naar een maatje om wat leuks mee te ondernemen. Hij vindt het fijn om samen naar buiten te gaan met mooi weer en bijvoorbeeld naar het winkelcentrum of naar de stad te gaan om te wandelen of een biertje te drinken. Als het weer het niet toe laat is een spelletje binnen ook een heel goed idee! Ben jij eens in de één of twee weken beschikbaar voor gezelligheid?
#sociaal #gezelligheid #maatjescontact @UtrechtKanaleneiland
 

Gezellig maatje verstandelijke beperkte bewoners

We hebben al heel veel jongeren gehad die een maatje zijn geweest voor iemand met een verstandelijke beperking. Wat we terugkrijgen is dat het erg gezellig is en je er veel voldoening uit haalt omdat deze mooie mensen heel dankbaar zijn met jouw komst. Op dit moment zoeken vier Utrechters met een verstandelijke beperking (waarvan een aantal met het syndroom van Down) een maatje die wekelijks of om de week wat leuks met hen wil ondernemen: wandelen, knutselen, puzzelen, samen naar de stad of iets lekkers bakken. Het gaat om één op één contact. Ben jij die gezellige vrijwilliger die een lach op hun gezicht tovert?
#sociaal #verstandelijkebeperking #gezelligheid @UtrechtOvervecht

 

Wandelmaatje gezocht in Overvecht

Een oudere meneer (90) zoekt een maatje die één keer in de week samen met hem wilt wandelen of een boodschap wilt gaan doen. Ook houd de meneer van een gezellig praatje tijdens het wandelen! Hij woont in een verzorgingstehuis en is alle dagen beschikbaar! Lijkt het je leuk om lekker naar buiten te gaan nu de lente weer is begonnen? Laat het ons dan weten!
#sociaal #beweging @UtrechtOvervecht 

 

Koken in Overvecht

Kun jij een beetje koken en vind je dit leuk? Bewoners van een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking in Overvecht zoeken een nieuwe kookvrijwilliger! Je kunt dit alleen, maar ook met z'n tweeën doen! De vorige vrijwilliger heeft het met heel veel plezier gedaan, maar vertrekt naar het buitenland. Ben jij één of twee keer in de maand beschikbaar van ongeveer 15.30 - 19.00 uur? De dag maakt niet uit! Je gaat eerst boodschappen doen met een paar bewoners, vervolgens koken en natuurlijk eet je gezellig een hapje mee. Ben je pas na 15.30 uur beschikbaar? De boodschappen kunnen gedaan worden voor je, dan kun jij wat later komen. De bewoners vinden het geweldig als je er bent en zullen dat zeker laten merken! Iets voor jou?
#sociaal #koken #gezelligheid @UtrechtOvervecht
 

Oude vrouw behoefte aan gezelligheid

Een oudere vrouw uit Oost heeft een beperkt netwerk en heeft behoefte aan gezelligheid. Zij is op zoek naar een vrouwelijke vrijwilligster die langs komt voor gezelligheid en om samen wat leuks te doen. Het liefst gaat ze samen met je op pad om wat dingen te ondernemen. Ze heeft een driewielfiets waarmee ze stukjes kan fietsen, dus zo kunnen jullie musea en mooie tuinen in de omgeving gaan verkennen. Mocht je over een auto beschikken, dan is dat helemaal fijn! Wil jij bij haar langsgaan? Laat het ons dan weten!
#sociaal #oudere #maatje @UtrechtOost

 

Muzikale sessies met ouderen

Houd je van muziek en lijkt het je leuk om dementerende ouderen op maandagmorgen of op donderdagmiddag één op één te begeleiden tijdens een muzikale sessie? Op maandagochtend gaan een aantal bewoners aan de slag tijdens een zang-volksdans activiteit. Een andere groep gaat op donderdagmiddag gezellig samen met elkaar muziek maken. Het is fijn als je kunt helpen door bijvoorbeeld een instrument aan te geven en contact te maken met de bewoners. Lijkt het je tof om deze ouderen een dagdeel op te vrolijken door bezig zijn met muziek maken? Neem dan snel contact met ons op. 
#sociaal #muzikaal #ouderen @UtrechtZuilen 


PRAKTISCH

Hulpvragen waarbij je (naast sociaal) voornamelijk praktisch bezig bent

 

 

Klussen en boodschappen doen in Oudwijk

Een oudere man is opzoek naar een gezellig maatje om mee te kletsen en die wat simpele klusjes kan doen. Hierbij kun je denken aan lampen verwisselen of stekkers uit/in ander stopcontact doen etc. Wij zijn opzoek naar een vrijwilliger die op maandag of vrijdag zich hiervoor wilt inzetten. Het gaat om wekelijks contact. De man is rolstoelgebonden en kan daarom zelf de simpele klusjes niet meer uivoeren. Lijkt dit jou wat? Neem dan contact met ons op!
#praktisch #oudwijk #klussen @UtrechtOudwijk
 

Samen naar het handwerkatelier en boodschappen doen

Een oudere mevrouw uit Kanaleneiland is op zoek naar een vrijwilliger die met haar naar het handwerkatelier (op vrijdagen) kan gaan, omdat ze dit niet zelfstandig kan. Mevrouw zit in een rolstoel. Ook zou het fijn zijn om af en toe samen een boodschapje te doen.
Lijkt het jou leuk om deze mevrouw een keer in de week te helpen? Laat het dan weten!
#praktisch #rolstoel #boodschappen @UtrechtKanaleneiland
 
 

Boodschappen doen Utrecht-Oost

Zou jij graag een oudere mevrouw willen helpen met haar boodschappen?
Een mevrouw uit Utrecht-Oost kan zelf niet meer haar boodschappen doen, ze loopt krom en kan niet meer goed lopen. Ze zou het heel erg fijn vinden als iemand de boodschappen af en toe voor haar kan doen. Is dit iets voor jou? Laat het ons dan weten!
#praktisch #boodschappen @UtrechtOost
 
 

Ouderen in rolstoel naar bijeenkomst brengen

In Kanaleneiland wordt elke twee weken op woensdagochtend een katholieke mis georganiseerd voor de bewoners van een woonzorginstelling. Een aantal van de ouderen die hier heel graag naartoe gaan kunnen helaas niet meer zelfstandig van hun kamers boven met de lift naar de ruimte beneden komen. Zou jij hen hierbij willen helpen? Deze activiteit vindt elke twee weken op woensdag plaats tussen 9.30 en 11.30 uur. Let op: we zoeken hiervoor minimaal 1-2 vrijwilligers! Mocht je dit eens per maand willen doen, laat het ons dan weten.
#ouderen #rolstoel #sociaal @UtrechtKanaleneiland
 

Handwerkatelier zoekt vrijwilligers!

"Van Hagar tot Ruth" is een handwerkatelier die verschillende groepen in verschillende wijken voorziet van handwerken en naailes. Het zijn groepen met veel diversiteit, iedereen is welkom! Voornamelijk vrouwelijke migranten vullen deze groepen. Vind jij naaien/handwerken leuk en heb je interesse om in Kanaleneiland of Overvecht te helpen? Geen zorgen, je hoeft geen expert te zijn ;) Op dit moment staan de volgende vacatures open: op woensdagochtend beginners naailes geven, er worden kleermakers/coupeuses gezocht en vrijwilligers die helpen/les geven bij sieraden maken. Meer info? Neem contact met ons op!

#praktisch #sociaal #creatief @UtrechtKanaleneiland @UtrechtOvervecht