Hanna Vonk

De Kerstoutreach 2017 was erg geslaagd!

Tijdens de kerstoutreach op 21 december hebben 177 vrijwilligers zich ingezet voor de stad! De kerstoutreach is een samenwerking van Stichting Present, BOCS en STCU. De avond is heel goed verlopen en we zijn tevreden met dit resultaat!

De dag begon rond half tien 's ochtends bij de sociëteit van NSU. Hier ging het eerste project al van start: rozen klaarmaken. Er moesten 2000 rozen worden klaargemaakt die in de avond werden uitgedeeld op Utrecht Centraal en op het Neude.
      

Bij de Stadhuisbrug was het ook erg gezellig, hier werd warme chocomel uitgedeeld en kerstliedjes gezongen door een koor van studenten. Er waren ook etentjes met daklozen bij de studentenverenigingen NSU en SSR.
 
Naast deze projecten had STCU zelf ook een aantal projecten georganiseerd. Onder andere het eten met statushouders. Studenten en statushouders werden met elkaar gematcht gingen samen eten en spelletjes doen bij de studenten thuis.

Er was ook een beautyavond in het AZC en bij YFC Zuilen was er een vossenjacht georganiseerd. Hier konden kinderen uit de buurt aan meedoen. De studenten gingen verkleed als kerstfiguren. Daarnaast was er ook warme chocomel en gingen ze van tevoren samen pannenkoeken eten. De kinderen en studenten hebben veel plezier gehad tijdens de vossenjacht.
 

Ook aan de ouderen werd natuurlijk gedacht tijdens de kerstoutreach. Ze kregen bezoek van studenten. En er werden kerstkoekjes gebakken en kerstliedjes gezongen bij een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook was een etentje met tienermeiden bij stichting JoU.
 Al met al  waren er veel verschillende projecten en zijn er veel verschillende doelgroepen bereikt. Hierbij willen wij ook alle vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet! Tot volgend jaar!

De foto's zijn gemaakt door Tonke Koppelaar

Comment

Name:
E-mailaddress:
Reaction: