Hanna Vonk

We voelen ons aangemoedigd door Sint Maarten!

Herken je dat? Dat het soms heel fijn is om supporters aan de kant van de weg te hebben staan als je best wat moeite hebt om de finish te halen? Ineens kun je nog nét een stukje harder rennen dan daarvoor! Als Netwerk Serve the City voelen we ons enorm aangemoedigd door de prijs die we vrijdag 10 november in ontvangst mochten nemen bij de Mantel van Sint Maarten.

Het feest van Sint Maarten wordt in Utrecht groots gevierd, met bijvoorbeeld een lampionnentocht maar ook met de uitreiking van de Mantel van Sint Maarten. Het verhaal over de Mantel gaat als volgt: de soldaat Martinus (later: Sint Maarten) ontmoet op een gure winterdag bij één van de stadspoorten een bedelaar die de voorbijgangers om een aalmoes smeekt. Niemand reageert op deze bedelaar, behalve de soldaat Martinus. Hij pakt zijn zwaard, snijdt zijn mantel doormidden en geeft de ene helft aan de bedelaar.
 
In Utrecht zijn er nog steeds personen en organisaties die zich inzetten voor mede-Utrechters die wel een halve mantel kunnen gebruiken. Op vrijdag 10 november waren we als Netwerk Serve the City samen met andere organisaties in de Domkerk uitgenodigd en werden er vier prijzen uitgereikt. Na een vrolijk stuk cabaret werden we als Netwerk Serve the City geheel onverwachts op het podium geroepen!
 
"De aanmoedigingsprijs van € 500 ging naar Netwerk Serve The City Utrecht, een organisatie die jongeren met succes stimuleert om zich actief in te zetten voor de medemens. Ontmoetingen tussen verschillende (groepen) mensen leidt tot wederzijds begrip en waardevolle verbondenheid.''
 
Momenteel hangt de prachtige aanmoedigingsprijs aan de muur in ons kantoor. Dankbaar kijken we terug op dit mooie evenement. We voelen ons heel erg aangemoedigd om door te gaan met ons werk om jongeren te inspireren en motiveren om zich in te zetten voor een ander!
 

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: