Hanna Vonk

Maak kennis met je nieuwe buren en doe mee met het buddyproject!

Lijkt het je leuk om op te trekken met een vluchteling? Lees snel verder! 

De Voorkamer is een ontmoetingsruimte door en voor nieuwkomers (vluchtelingen) en locals en Netwerk Serve the City is een vrijwilligersorganisatie die jongeren verbindt aan mensen in Utrecht die hulp nodig hebben. Samen organiseren we vanaf half april een buddyproject, waar locals en nieuwkomers elkaar leren kennen!

In alle activiteiten van De Voorkamer wordt het contact tussen mensen met diverse achtergronden gestimuleerd. Ondanks de veelheid aan activiteiten blijkt dat bepaalde nieuwkomers toch nog structureel contact missen. Erg jammer, want structureel contact met Nederlandse bewoners van Utrecht kan er juist voor zorgen dat deze mensen hun omgeving echt leren kennen, meer leren over de Nederlandse cultuur en taal, en langzaam maar zeker worden opgenomen in de Nederlandse maatschappij.

Lijkt het jou leuk om buddy te worden en één van je nieuwe buren wegwijs te maken in Utrecht? Lijkt het jou ook leuk om zelf kennis op te doen van andere culturen? Ben je geïnteresseerd in de ervaringen van iemand die Nederland nog maar net heeft leren kennen? Meld je dan snel aan via info@stcutrecht.nl en wij nemen direct contact met je op!
Let op: aanmelden kan uiterlijk tot 15 april. 

Dit is wat we bieden:
•een kennismakingsgesprek 
•begeleiding vanuit Netwerk Serve the City Utrecht
•een project van 2,5 maand (15 april - 30 juni)
•groepsactiviteiten met alle buddy-koppels (Elke 2 à 3 weken is er een groepsactiviteit in De Voorkamer, denk aan een filmavond, een diner, etc.) 
•een diverse groep deelnemers

Bezoek voor meer informatie over de Voorkamer hun website

Reageren

Naam:
E-mail adres:
Reactie: